Mexicaanse kip met chocolade

Het lijkt misschien een beetje raar om kip te combineren met chocolade maar in Mexico is dit de gewoonste zaak van de wereld. Daar wordt vaak een saus gemaakt van chilipepers, kaneel en chocolade, bekend onder de naam “mole poblano”.
Het wordt vaak gegeten bij speciale gelegenheden en geeft de gerechten een volle, rijke smaak.

Wil jij dit ook eens proberen?

Download dan hier onder het recept en ga er zelf mee aan de slag!

Wat heb je nodig:

2 eetlepels Wok olie of olijfolie
1 (rode) ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt/geperst
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
1/4 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel chilipoeder
150-200 ml kippenbouillon
50 ml ketchup
1 klein blikje tomatenpuree
2 kipfilets in repen of blokjes
2 blokjes pure of bittere chocolade

Bereiden:

Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook, ui, paprikapoeder, komijn, kaneel en chilipoeder 2 – 3 minuten.
Voeg de gesneden kip toe als de ui glazig wordt. Bak de kip snel aan.
Voeg bouillon, tomatenpuree en ketchup toe en kook op middelhoog vuur tot de helft in.
Voeg als de saus half is ingekookt de 2 blokjes chocolade  toe en roer die goed door de saus tot de chocolade gesmolten is.
Eventueel kun je de saus nog pureren met een staafmixer zodat het een mooie gladde saus wordt.

Variatietip: Rooster wat amandelen en strooi deze over de kip alvorens te serveren.

Lekker met rijst en een frisse salade!

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter