Recept voor Pastasaus

Heb je ook zo’n zin in een lekkere pasta maar ben je de pastasauzen uit pot inmiddels wel een beetje beu?

pastasaus
Een overheerlijke goed gevulde pastasaus is makkelijke en snel gemaakt

Maak dan nu ZELF een overheerlijke pastasaus!

Het is ZO makkelijk!!

Ingrediënten:

Gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, tomatenpuree, bouillon, oregano, paprika poeder, zout, peper, tomaten ketchup, Courgette, champignons

Recept:

Doe wat boter en/of olie in de pan en bak het gehakt rul op middelhoog vuur.

Knijp een teentje knoflook uit in de pan en bak dit mee.

Voeg vervolgens de courgette en champignons toe, en roer het geheel door elkaar.

Vervolgens de inhoud van een klein blikje tomatenpuree toevoegen en het geheel weer goed door elkaar husselen.

Om het geheel wat op smaak te brengen voeg je nu wat zout, peper en (gerookt) paprika poeder toe.
Hou je van een wat meer uitgesproken smaak dan kun je eventueel nog komijn en chilipoeder toevoegen.

Zorg dat je de bouillon hebt klaar staan en roer deze langzaam door het mengsel totdat je saus dun genoeg is.

Voeg als laatste de ui en oregano toe. Dan blijft de ui nog een beetje knapperig.

Klaar!!

(*eventueel kun je voor een nog beter gevulde saus nog wortel, broccoli, boontjes, bloemkool, of andere groenten toevoegen).

Serveersuggesties:

Hou je pasta saus over?  Zet dit dan eens een nacht in de koelkast (wel afdekken met huishoudfolie) en smeer het de volgende dag op je brood. Erg lekker!!

Ook lekker als extra op je tosti!

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter