Een heerlijk gerecht voor wie wel van een beetje pit houdt.
Bereid in het bakvet van Chorizo waardoor het geheel en lekker rokerige en pittige smaak krijgt.
Een recept voor als je wat meer tijd hebt!
Serveertip: Lekker met quinoa!
1 portie, klaar in 30 minuten
Ingrediënten:
0,25 Chorizo worst, 150 gram Kip in blokjes/reepjes, 1/2 zakje Wokgroenten/roerbakgroenten, 4 – 6 blaadjes basilicum
Recept:
Zet een pan op het vuur maar zonder boter of olie.
Doe meteen de chorizo in de pan en bak deze knapperig.
Je zult zien dat het vet uit de chorizo loopt.
Haal de chorizo uit de pan als deze knapperig is maar laat het bakvet in de pan achter.
Doe de chorizo zolang in een bakje.
Bak nu de kip gaar in het bakvet van de chorizo.
Als de kip gaar is haal je deze uit de pan maar laat je wederom het bakvet achter in de pan.
Leg de kip op een bord in een voorverwarmde oven óf verpak de kip tijdelijk in aluminium folie.
Bak nu de wokgroenten/roerbakgroenten in het chorizo bakvet.
Als de groenten gaar zijn voeg je de kip en chorizo weer toe.
Schep dit geheel goed door elkaar en laat dit op laag vuur even enkele minuten opwarmen.
Klaar om te serveren!!