Arabisch gehakt met pijnboompitten

arabisch-gehaktEen heerlijk gerecht om even snel op tafel te zetten.

Makkelijk te maken in één (wok)pan!

Klaar in 15 a 20 minuten!

Lekker met een frisse salade er bij.

Ook lekker in een wrap i.p.v. pitabroodje!

Ingredienten:

0,5 rode ui, 5 champignons, pijnboompitten, 1 tomaat, 200gr gehakt, 0,5 zakje Santa Maria Tex Mex Fajita kruiden, tabasco, olijf olie, bakboter, 2 pitabroodjes, 1/3 komkommer

Recept:

Voorbereiding:
Rooster de pijnboom pitten in een pan zonder boter. Als de pijnboompitten licht bruin beginnen te worden haal je ze van het vuur en doe je ze in een bakje.
Snipper een halve rode ui en doe dit in een bakje.
Snij een aantal champignons (naar smaak) in plakjes en doe deze in een tweede bakje.
Snij de tomaat in blokjes en doe deze ook in een bakje.
Zorg dat het gehakt ontdooid is. 😉

Bereiding:

Zet een pan op het vuur (wokpan is hier erg handig) en giet wat olijfolie en wat bakboter in de pan. Verwarm de pan op (middel-) hoog vuur tot de grote bellen in de pan verdwenen zijn.
Doe nu de ui in de pan en fruit deze lichtjes aan. Vervolgens kunnen de schijfjes champignon toegevoegd worden. Bak dit geheel tot de champignons wat slap en bruinig worden. Laat dit geheel op matig vuur enkele minuten bakken. Wel regelmatig door scheppen om aanbranden te voorkomen.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Als het gehakt bijna gaar is (je mag nog wat rauw gehakt zien) voeg je de tomaat toe.
Schep dit mengsel goed door elkaar en zet je fornuis op laag vuur.

Nu ga je de Fajita kruiden toevoegen (ongeveer 1/3 van een zakje). Schep het geheel weer door elkaar en voeg daarna enkele druppels tabasco toe. Schep het geheel weer door elkaar zodat de kruiden lekker vermengd zijn met het gehaktmengsel.
Voeg eventueel een beetje tomatenpuree of tomatenketchup toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Doe de pijnboompitten weer terug in de pan en laat de pan op zacht vuur een paar minuten door pruttelen onder af en toe omscheppen.
Maak ondertussen de Pitabroodjes warm volgens instructie op de verpakking.
Maak met een kaasschaaf of komkommerschaafje dunne plakjes komkommer.

Opdienen
Haal je pitabroodjes uit de oven en snij deze beiden open.
Om ze goed te kunnen vullen zet je ze het beste overeind in een schaaltje.
Doe wat plakjes komkommer in het broodje en schep vervolgens het gehakt in het broodje.
Voeg naar eigen smaak nog wat knoflook- of chili saus toe.

Eet smakelijk!!

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter