Voor als je wat meer tijd hebt of bijvoorbeeld een etentje hebt!
Lekker met gebakken aardappeltjes en frisse salade!
Voorbereiding stij d: 2 ,5 uur
Bereidingstijd: 20 – 30 minuten
personen: 2
Ingrediënten:
Marinade:
¼ kop droge Madeira, 2 eetlepels extra vierge olijf olie, 1 eetlepel honing,
2 teentjes knoflook (fijngesneden), ½ theelepel fijngesneden verse tijm, snufje zout, vers gemalen zwarte peper,
1 ziplock zakje.
Gerecht:
Marinade, kookroom, tomatenketchup, (kastanje) champignons, (rode) ui.
Recept
Voorbereiding:
Alvorens je het definitieve gerecht kunt gaan bereiden zul je eerst de marinade moeten maken.
Bereiding marinade:
Pak het ziplock zakje en zet dit open voor je neer.
Meet de Madeira netjes af en giet dit in het ziplockzakje. Voeg daarna de olie, honing, knoflook en tijm toe. Sluit het zakje goed af en kneed de marinade tot deze goed gemixt is. Voeg dan naar smaak nog peper en zout toe.
Voorbereiding vlees:
Doe de varkenshaas in het ziplock zakje bij de marinade. Druk de
lucht uit het zakje en sluit het daarna goed. Kneed zodat het vlees goed in de marinade zit. Laat nu het zakje met vlees minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes en snipper de ui.
Bereiding:
Bak de champignons en ui licht aan. Haal het uit de pan en doe het tijdelijk in een schaaltje. Dit heb je straks weer nodig voor de saus.
Haal het vlees uit de marinade.
Schroei het vlees aan alle zijden dicht op middelhoog vuur.
Haal je vlees nu uit de pan en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 5 tot 10 minuten rusten (Hou je van wat roder (Rare) dan maximaal 5
minuten, hou je van wat meer doorbakken dan 10 minuten).
Nu je vlees uit de pan is giet je de marinade in de pan. Laat dit op laag vuur enkele seconden pruttelen.
Voeg de eerder gebakken champignons en ui toe en vervolgens een scheutje kookroom. Meng dit alles door elkaar.
Voeg een klein beetje (ongeveer een eetlepel) ketchup toe en roer weer
goed door elkaar.
Dit alles op laag vuur mengen en goed blijven door roeren.
Haal nu het vlees uit het folie en plaats het op een bord.
schep vervolgens de saus over het vlees.
Serveertips:
Lekker met gebakken aardappeltjes of frietjes en een frisse salade.
Variatie tips:
Deze marinade is ook erg lekker met Kipfilet!