Heb je zin een een lekker zoet-pittig gerecht? Dan is dit gerecht misschien wel wat voor jou. Een gerecht van spercieboontjes en kip met een caraibisch tintje. Lekker met rijst. quinoa of een stukje naan of turks brood.
Ingredienten:
Spercieboontjes (uit pot), 1 rode ui (gesnipperd), kip filet in blokjes, 1 blikje ananasringen (in blokjes), 2 plakken katenspek in reepjes, 2 eetlepels chilisaus, Jonnie Boer Caraibische kruiden, Wokolie.
Recept:
Doe een scheut wokolie in de (wok)pan. Zet deze op hoog vuur op het fornuis.
Doe de kipfiletblokjes in de pan en roer de kip goed door tot het vlees is dichtgeschroeid.
Voeg vervolgens de boontjes toe (eventueel doormidden gesneden als je de boontjes te lang vind). Roer weer goed door. Voeg de kruiden toe naar smaak.
Voeg de katenspek reepjes toe en laat het geheel wat sudderen op middelhoog vuur.
als het katenspek wat bruin wordt voeg je de ui en ananas toe. Laat daarna weer even sudderen zodat alles goed warm is.
Voeg op het laatst ongeveer 2 eetlepels chilisaus toe en roer het geheel goed door zodat de saus zich verspreid door het gerecht.
Je bent nu klaar om het gerecht op te dienen.
Serveersuggestie:
Als bijgerecht bij dit gerecht is rijst of quinoa erg lekker. Maar ook naan of turks brood smaakt hier prima bij.