Een varkenshaasje uit de vriezer gehaald maar geen idee hoe je deze vandaag weer eens gaat klaarmaken? Probeer dit heerlijke recept eens!
Snel en makkelijk een heerlijk gerecht op tafel.
Gemarineerde zoete Varkenshaas
Voor 1 persoon. Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Gemarineerde varkenshaas met gember.
Ingrediënten:
- Varkenshaas (Medaillon)
- Ziplock zakje
- 2 eetlepels olijf olie
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- ½ eetlepel gembersiroop
- Peper
- Zout
- Teentje knoflook
- Eventueel een gesnipperd uitje
Bereiding:
Haal de varkenshaas uit de verpakking en maak deze schoon (snijdt vet en peesjes weg).
Dep de varkenshaas wat droog met keukenpapier.
Pak het ziplock zakje en zorg dat deze voor je OPEN blijft staan.
Doe 2 eetlepels olijf olie, 1 eetlepel Ketjap Manis, ½ eetlepel gembersiroop en 1 gepeld en in tweeën gesneden teentje knoflook in het ziplock zakje.
Voeg naar eigen inzicht en smaak peper en zout toe.
Eventueel kun je nog wat gesnipperde ui toevoegen.
Sluit het ziplock zakje en druk zo veel mogelijk lucht er uit.
Let wel op dat je de marinade er niet mee uit drukt.
Kneed het gesloten zakje nu enkele minuten in je handen. Hierdoor meng je de marinade goed.
Laat de marinade nu eventjes rusten.
Snijdt de varkenshaas in mooie stukken (niet te groot en niet te klein) en doe deze in het ziplock zakje bij de marinade.
Sluit het zakje vervolgens weer en pers daarbij zo veel mogelijk lucht uit het zakje.
Kneed het zakje nu weer. De marinade komt daardoor beter om het vlees heen en trekt makkelijker in het vlees.
Laat het vlees enkele minuten in het de marinade liggen.
Verwarm een pan met boter/margarine/olijf olie op middel tot middelhoog vuur en wacht tot de boter of olie op temperatuur is.
Haal de varkenshaas uit de marinade en leg deze in de pan.
(Wil je ook Jus maken? Gooi dan de marinade niet weg!!)
Schroei de varkenshaas aan beide zijden dicht en bak het vlees vervolgens mooi bruin.
Eventueel kun je nu nog extra ui of champignons toevoegen.
Wil je een jus maken?
Giet (of lepel) de marinade dan bij het vlees zodra het vlees is dichtgeschroeid.
Giet, afhankelijk van de hoeveelheid jus die je wil maken, 75 tot 150 ml water in de pan.
Roer alles goed door elkaar.
Als je de jus wat te dun vindt kun je de jus wat indikken met maizena.
Laat het vlees in de jus enkele minuten door pruttelen (let op dat het niet te ver inkookt).
Je vlees jus zijn klaar!