Wraps met kruidig gehakt

wraps-met-kruidig-gehakt

Maak zelf wraps met kruidig gehakt.
Een heerlijk gerecht en zo klaar.
Ideaal voor als je een keer wat minder tijd hebt!!

Als variatie is de gehaktmix uit dit recept ook lekker voor op brood!!

Wraps, 1 Portie, Voorbereiding: 15 minuten, Kooktijd: 25 minuten

Ingredienten:

0,5 rode ui, 5 champignons, 0,5 courgette, 1 tomaat, 200gr gehakt, 0,5 zakje Santa Maria Tex Mex Fajita kruiden, 0,5 zakje Santa Maria Tex Mex Enchilada kruiden, olijf olie, bakboter, 2 wraps, 1/3 komkommer

Recept:

Voorbereiding:
Snipper een halve rode ui en doe dit in een bakje.
Snij een aantal champignons (naar smaak) in plakjes en doe deze in een tweede bakje.
Snij de courgette en tomaat in blokjes en doe deze ieder in een eigen bakje.
Zorg dat het gehakt ontdooid is. 😉

Bereiding:

Zet een pan op het vuur (wokpan is hier erg handig) en giet wat olijfolie en wat bakboter in de pan. Verwarm de pan op (middel-) hoog vuur tot de grote bellen in de pan verdwenen zijn.
Doe nu de helft van de ui in de pan en fruit deze lichtjes aan. Vervolgens kunnen de schijfjes champignon toegevoegd worden. Bak dit geheel tot de champignons wat slap en bruinig worden. Voeg nu de courgette toe en laat dit geheel op matig vuur enkele minuten bakken. Wel regelmatig door scheppen om aanbranden te voorkomen.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Als het gehakt bijna gaar is (je mag nog wat rauw gehakt zien) voeg je de tomaat toe.
Schep dit mengsel goed door elkaar en zet je fornuis op laag vuur.

Nu ga je de Enchilada kruiden toevoegen (ongeveer 1/3 van een zakje). Schep het geheel weer door elkaar en voeg daarna de Fajita kruiden toe (ongeveer 1/3 tot 1/2 zakje). Schep het geheel weer door elkaar zodat de kruiden lekker vermengd zijn met het gehaktmengsel.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel zodat er een soort saus ontstaat.

Laat de pan op zacht vuur een paar minuten door pruttelen onder af en toe omscheppen.
Maak ondertussen de wraps warm volgens instructie op de verpakking.
Maak met een kaasschaaf of komkommerschaafje dunne plakjes komkommer.

Opdienen
Leg de wrap op een bord en schep een ‘baan’ van de gehaktmix op het midden van de wrap.
Leg wat plakjes komkommer op het gehaktmengsel en schenk daar vervolgens een saus naar keuze overheen.
Nu vouw je beide flappen van de wrap naar binnen (de een over de ander) en prik deze vast met een prikkertje (alsof je een naald gebruikt).

Eet smakelijk!!

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter