Maak zelf een heerlijk frisse salade met komkommer en ui!
Heerlijk als bijgerecht maar ook op brood erg lekker!
Probeer deze salade ook eens als vulling in een pitabroodje of Naanbrood!
1 portie, klaar in 15 minuten
Ingrediënten:
0,5 rode uit, lenteui, (ijsberg)sla, 0,5 tomaat, 0,25 komkommer, Provencaalse kruiden, Italiaanse kruiden, slasaus, balsamico azijn, worcestershire saus, tabasco, mosterd.
Recept:
Was 2 a 3 blaadjes sla. Leg deze onder in een schaaltje.
Was (en schil) de komkommer.
Gebruik een kaasschaaf om plakjes te maken van de komkommer.
Doe de plakjes komkommer in het schaaltje.
Snijd de rode ui én de lente ui in snippers en meng deze door de komkommer.
Meng in een ander bakje de slasaus met wat mosterd.
Voeg hier naar smaak wat worcestershire saus en tabasco doorheen.
Besprenkel de groenten met balsamico azijn en laat dit even intrekken.
Schep het ondertussen door elkaar zodat het goed verspreid wordt.
Giet de dressing (van slasaus met mosterd, tabasco en worcestershire) over de groenten.
Strooi wat provencaalse kruiden en Italiaanse kruiden over het geheel.
Snijd de tomaat in partjes en gebruik deze om het geheel af te maken.
Je salade is klaar om op te dienen.