Gebakken ei op oosterse wijze

gebakken-ei-op-oosterse-wijze

Heerlijk voor tussen de middag met een broodje er bij of op een boterham.

Maar natuurlijk ook lekker op de bami of nasi!!

1 portie, klaar in 10 minuten

Ingrediënten:

1 ei, ½ (rode) ui, ketjap (manis), 1 boterham/broodje.

Recept:

Snijd een ui in snippers.
Bak 1 spiegelei.
Strooi de gesnipperde ui rondom het te bakken ei.
Wanneer het ei klaar is, laat je het nog even op het vuur staan.
Zorg dat je een bord met een (gesmeerde) boterham binnen handbereik hebt staan.
Zet het vuur wat lager.
Giet wat ketjap rond het ei.
Haal nu vlug de pan van het vuur. De ketjap moet nog niet gestold zijn maar nog een beetje stroperig (vandaar dat je dit vrij snel moet doen).
Schuif je eitje met ui en ketjap vanuit de pan op je boterham.

Eventueel kun je naar smaak nog zout en/of peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Serveersuggestie(s):

In plaats van op brood kun je dit ook serveren op de bami of nasi.

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter